MEMBRAN FİLTRASYON ÜNİTESİ (SÜT VE PEYNİRALTI SUYU UYGULAMALARI)

 

Membran filtrasyon, çeşitli boyut ve özellikteki molekülleri ayırma yeteneği ile karakterize edilen fiziksel bir ayırma tekniğidir. Bu yöntemdeki itici güç, özel bir zarın iki tarafı arasındaki basınç farkı ve gözenek boyutlarıdır. Ürün kalitesini artırırken genel üretim maliyetlerini azaltır. Süt ve peynir altı suyu uygulamalarında kullanılan membran filtrasyon prosesleri mikrofiltrasyon, ultrafiltrasyon, nanofiltrasyon ve ters osmozdur. 

  • Mikrofiltrasyon: Düşük basınç altında gerçekleştirilen, sıvı içerisinde çözünmüş bileşikleri çözünmemiş bileşiklerden ayıran bir membran filtrasyon türüdür. Süt ve peynir altı suyu uygulamalarında bakteri ve spor azaltma, yağ giderme ve protein-kazein standardizasyonu uygulamalarında kullanılır.

 

  • Ultrafiltrasyon: Orta basınç altında gerçekleştirilen, çoğu çözünmüş (ve bazı çözünmemiş) bileşenlerin zardan geçmesine izin veren orta-açıklıkta zara sahip bir membran filtrasyon türüdür. Ultrafiltrasyon, peynir altı suyu konsantrasyonu ve süt proteini konsantrasyonu/standardizasyonunda sıklıkla kullanılmaktadır.

 

  • Nanofiltrasyon: Orta-yüksek basınç altında gerçekleştirilen bir membran filtrasyon türüdür. Genel olarak peynir altı suyu kısmi demineralizasyonunda, laktozsuz süt üretiminde ve peynir altı suyunda hacim azaltılmasında kullanılır.

 

  • Ters Osmoz: Yüksek basınç altında sadece suyun geçmesine izin veren çok yoğun yapıda bir zar kullanılarak gerçekleştirilen bir membran filtrasyon türüdür. Süt ve peynir altı suyu konsantrasyonunda ve azaltılmasında, süt katılarının geri kazanımında ve su ıslahında kullanılır.

 

Firmamız süt ve peyniraltı suyu uygulamaları için Membran Filtrasyon Ünitesi imalatı yapmaktadır. Membran Filtrasyon Ünitesi ihtiyaçlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.